header 9
header10
header6
header21
rand image header 41
header23
header 11
header8

 

 

Laos, Kambodja, Vietnam

AngkorAngkorAngkor

 

 

 

 

Laos, Kambodja och Vietnam

En kombination av livet på landet i Laos, Kambodja och södra Vietnam och den fantastiska historian i denna del av världen. Mekongfloden är en av de röda trådarna genom resan. Vi upplever hur man lever idag samt påminns om den moderna historian med både ”Röda Khmernas” skräckvälde och Vietnam-krigen. Och givetvis Angkor-området, väl värt hela resan bara det. 

 

 

 Resvag Svart streck=Flyg, Blå linje=Buss

Preliminärt program dag för dag:
Dag 1: Vientiane, Laos - Ankomst
Dag 2: Vientiane stadsrundtur
Dag 3: Vientiane - Vang Vieng (Buss, ca 6 tim)
Dag 4: Vang Viengs omgivningar - Luang Prabang (Buss, ca 4 1/2 tim)
Dag 5: Luang Prabang - Sightseeing – studiebesök risgård
Dag 6: Luang Prabang – Exkursion i naturen
Dag 7: Luang Prabang – Siam Reap, Kambodja (flyg, ca 2 tim)
Dag 8: Hel dag Angkor Wat
Dag 9: Siam Reap - Tonle Sap Lake kryssning - Phnom Penh (Buss, ca 5 1/2 tim)
Dag 10: Phnom Penh sightseeing - Ho Chi Minh City Vietnam (flyg kvällen, ca 1 tim)
Dag 11: Ho Chi Minh City sightseeing - Cu Chi tunnlarna
Dag 12: Ho Chi Minh City - Min Tho - Ben Tre - Can Tho (rundtur i Mekongdeltat)
Dag 13: Cai Rang flytande marknad & Can Tho - Ho Chi Minh City
Dag 14: Ho Chi Minh City – Hemresa
 
Dag 1: Vientiane – Ankomst (M)  (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag)

Dag 1

Välkommen till Vientiane, huvudstad i Laos. Du möts och hälsas av vår guide och chaufför på flygplatsen och efter en kort transfer till hotellet, incheckning. Senare samma dag (om tiden tillåter) kommer vi att utforska Vientianes omgivningar med besök på den imponerande Lao - Thai Friendship Bridge och Buddha Park, en visning av buddhistiska och hinduiska skulpturer skapad av en mystisk munk i ett parkområde beläget vid Mekongfloden.

Övernattning på hotell i Vientiane.

Dag 2: Vientiane stadsrundtur (F, L, M)

Dag 2

Idag kommer vi att spendera hela dagen för att utforska Vientiane, huvudstad i Laos.

Tidig start med ett besök i Wat Sisaket där det finns tusentals miniatyr Buddha-statyer och det tidigare kungliga templet Wat Prakeo som tidigare rymde den berömda smaragd Buddha figuren. På vägen till den berömda och heliga strukturen av That Luang Stupa, får vi en chans att ta några bilder av det imponerande Patuxay Monumentet, vilket är känt som Vientianes egen Triumfbåge.

Lunch med lokal mat på en lokal restaurang.

På eftermiddagen fortsätter vi att utforska resten av det mystiska Vientiane genom att promenera runt i staden (om vädret tillåter). Besök Wat Ong Tue, Wat Inpeng och Wat Haisok. Sedan passerar vi vid det stora shoppingområdet som fortsätter till Vientiane Central Market of Talad Sao och Talad Kouadin. Vi njuter sedan av den spektakulära solnedgången över Mekong.

Övernattning på hotell i Vientiane.

Dag 3: Vientiane - Vang Vieng (Buss), (F, L, M)

Dag3

Frukost på hotellet för att sedan styra kosan norrut längs spektakulära landskap. Vi passerar byar, gårdar, berg och klippor på vår väg till Vang Vieng. På vägen kommer vi att göra några stopp för sightseeing, och interagera med lokalbefolkningen och lära oss lite om livet på landsbygden i Laos. Vi besöker den traditionella saltbyen Ban Keun där det mesta av Laos salt produceras. Därefter tar vi en båttur på Nam Ngum Lake, en lugn, konstgjord reservoar som också genererar större delen av den el som Laos säljer till Thailand. Vi anländer till Vang Vieng på eftermiddagen.

Vang Vieng ligger längs Nam Song-floden med sitt karstlandskap, oförändrat under århundradena. Denna plats är också hem för många av Laos etniska grupper Kmou, Hmong m.fl med sin typiska kultur och tradition, oförändrade under århundraden.

Middag på lokal restaurang och övernattning på hotell/resort i Vang Vieng.

Dag 4: Vang Viengs omgivningar  - Luang Prabang (Buss), (F, L, M)

Dag 4

Idag ska vi utforska landskapet runt Vang Vieng. Vi börjar med en kort vandring genom risfälten med ett stopp vid en Hmongby i Ban Pha Thao och besöker sedan Tham Pha Thao grottan. Vi fortsätt till Xang Cave - även kallad Elefantgrottan som innehåller några Buddha bilder och ett fotavtryck av Buddha, det finns även elefantformade stalaktiter som ger grottan sitt namn. Efter lunch på en lokal restaurang, fortsätter resan med att bussen kör på bergsvägar med fantastisk utsikt över skogsklädda berg, frodiga dalar och karstsformationer till Luang Prabang. Vi stannar längs vägen för att se hur lokalbefolkningen lever.

Vi anländer till Luang Prabang på sen eftermiddag. Luang Prabang ligger mellan Nam Khan och Nam Ou-floderna, en förtrollande stad fylld med historiska tempel och byggnader i kolonial stil. Hela staden förklarades som ett UNESCO: s världsarv år 1995. Middag och övernattning på hotell i Luang Prabang.

Dag 5: Luang Prabang - Sightseeing – studiebesök risgård, (F, L, M)

Dag 5

Vi stiger upp tidigt på morgonen för att delta i den dagliga morgonritualen med orangeklädda munkar som går runt med sina svarta skålar för att få gåvor från lokalbefolkningen. Tillbaka till hotellet för frukost och sedan besöker vi The Living Land, en risgårdsexkursion. Njut av den pedagogiska rundturen på en traditionell gård i området, t ex plöjning med buffel, frö-beredning, risodling, skörd och bearbetning och mer andra intressanta aktiviteter runt gården. Du kommer att ha en chans att lära dig att vara en Laos-bonde på traditionellt sätt med traditionella verktyg och arbetssätt. Lunch på Living Farm och sedan tillbaka till stan för vår eftermiddagstur i det forntida Luang Prabang med besök på Wat Visoun (Wat Wisunalat) , det äldsta levande templet i Luang Prabang. Historian går tillbaka till år 1513 och innehåller en samling antika trä Buddhas. Nästa besök är den närbelägna Wat Aham innan vi fortsätter till Wat Xieng Thong, kronprinsen av alla kloster och tempel i staden. Därifrån promenerar vi längs huvudgatan till vårt hotell. Middag på en lokal restaurang. Övernattning på hotell i Luang Prabang.

Dag 6: Luang Prabang – Exkursion i naturen, (F, L, M)

Vi lämnar hotellet för en ca 30 minuters bussfärd ut på landet där vi börjar vår vandring, vilket ger oss möjlighet att utforska livet hos Khamu och Hmong-folket i sina byar. Vi vandrar längs risfält och grönsaksträdgårdar innan vi når skogarna med ett ganska vilt djungellandskap och en del stigningar. På eftermiddagen kommer vi fram till det kristallklara Kuang Si-vattenfallet, där vi kommer att ha gott om tid att koppla av och bada. På Kuang Si Waterfall Park, kommer vi att besöka Kuang Si Bear Rescue Sanctuary där vi får information om asiatiska sol-, månbjörnar och programmet Free the Bears Protection. Vi åker sedan tillbaka till Luang Prabang. Längs vägen gör vi ett stopp i Ban Ou där vi tittar på silkesväveri och äter middag. Övernattning på hotell i Luang Prabang.

Dag 7: Luang Prabang – Siam Reap (flyg), (F, L, M)

Frukost är på hotellet och sedan är förmiddagen fri innan vi tar flyget till Siam Reap vid 12-tiden. Väl framme i Siam Reap lite ledig tid innan vi tidigt på kvällen tar oss in till centrum för att kryssa runt i staden och bl. a. få en välsignelse-ceremoni av buddhistiska munkar för lycka, välstånd och säkerhet för vår fortsatta resa. Middag med Apsara dansshow. Övernattning på hotell i Siam Reap

Dag 8: Hel dag Angkor Wat, (F, L, M)

Tidig morgon (klockan 5.00) åker vi till Angkor tempel för en riktigt spektakulär utsikt: Soluppgång över Angkor. Vi går sedan tillbaka till hotellet för frukost vid 8.30-tiden. Därefter börjar utforskning av Angkor-komplexet. Idag besöker vi The South Gate of Angkor, Thom, Bayon Temple, The Royal Enclosure, Phimeanak, Elephant och Leper King Terrace. Besöket fortsätter med Ta Promh, templet som är känt i filmen Tomb Raider med bl.a. Angelina Jolie, och det mest imponerande templet Angkor Wat - Ett av världens sju underverk. Lunch på lokal restaurang. På eftermiddagen besöker vi Thommanan, Chaosay Tevoda, Ta Keo, ett litet, attraktivt tempel i mycket gott skick, byggt samtidigt som Angkor Wat. Övernattning på hotell i Siam Reap.

Dag 9: Siam Reap - Tonle Sap Lake kryssning - Phnom Penh (Buss), (F, L, M)

Efter frukost åker vi till byn Kompung Khleang. Vi tar en  traditionell träbåt för kryssning på Tonle Sap Lake, The Great Lake i Kambodja, en av de största i hela Asien. Besöker Kompong Khleang Floating Village, den största byn vid Tonle Sap Lake, där du kommer att möta hur det är att leva i en Floating village. Kampong Khleang är ett permanent samhälle i sjön, med en ekonomi baserad på fiske och omgiven av översvämmade skogar. Efter lunch tar vi bussen genom den fascinerande landsbygden från Siam Reap till Phnom Penh. Middag vid ankomst i Phnom Penh och incheckning på hotell. Övernattning på hotell i Phnom Penh.

Dag 10: Phnom Penh sightseeing - Ho Chi Minh City (flyg kvällen), (F, L, M)

Vi startar vår sightseeingtur i Phnom Penh centrum med besök på det Kungliga slottet, byggd av kung Norodom 1866 och ser bl. a. Silverpagoden – vars golv består av 5 000 silverplattor. Skatterna som finns inuti inkluderar en solid guld Buddha som väger 90 kg. Lunch på lokal restaurang, innan det är dags för Tuol Sleng (fängelsemuseet) och de ökända Killing Fields i Choeung Ek, vilket ger oss en djup inblick i de Röda Khmerernas smärtsamma och blodiga tid. Efter denna skräckfyllda upplevelse tar vi ett kvällsflyg till Ho Chi Minh City. Övernattning på hotell i Ho Chi Minh-staden.

Dag 11: Ho Chi Minh City sightseeing - Cu Chi tunnlarna, (F, L, M)

Vi börjar vår intressanta turné för att utforska Ho Chi Minh City (Saigon) med besök på War Remnant Museum som har en utställning om krigen i Vietnam på 1900-talet. Vi besöker också Notre-Dame-katedralen, Central Post Office (byggt i gotisk renässansstil), självständighetspalatset (tidigare presidentpalatset i södra Vietnam) ser sedan alla måsten som finns i denna fantastiska stad. Efter lunch lämnar vi Saigons centrum för ett besök på Cu Chi-tunnlarna, ett av de mest kända krigsminnena i Vietnam och världen. Den här underjordiska staden består av mer än 200 km smala underjordiska tunnlar. Detta system grävdes och användes som ett högkvarter av Viet Minh och Viet Cong under anti-franska och amerikanska kriget från 1948 till 1975. Detta är chansen för dig att krypa in i en tunnel för att uppleva hur Vietcong levde och kämpade under den tiden och vi får en chans att lära oss mer om Vietnamkriget, liksom hur starkt ett folks beslutsamhet att vara självständiga kan vara. Middag på lokal restaurang. Övernattning på hotell i Ho Chi Minh City.

Dag 12: Ho Chi Minh City - Min Tho - Ben Tre - Can Tho (rundtur i Mekongdeltat), (F, L, M)

Vi lämnar Saigon för en 2 timmars naturskön bussresa till My Tho, en charmig liten stad vid stranden av Mekongfloden för vårt besök i Mekong Deltat (benämns som risskålen i Vietnam). Vi ser hur livet i deltat är och besöker flera olika små hantverkare, kokosnöt-odling, tegelbruk, bageri, tryckeri, tillverkning av vass-sovmattor mm. Lunch serveras i ett lokalt hem med lokala specialiteter. På eftermiddagen tar vi en sampan-rodd längs kanalen till Ham Luong pier och kör längre ner till Can Tho. Incheckning på hotellet och resten av dagen är fri att vandra runt för att utforska området. Middag och övernattning på hotell i Can Tho.

Dag 13: Cai Rang flytande marknad & Can Tho - Ho Chi Minh City, (F, L, M)

Dagen startar med en båttur längs de små och pittoreska bifloderna för sightseeing av Cai Rangs flytande marknad, den största och mest kända i Mekong Deltat. Här samlas hundratals båtar för att sälja och köpa lokala produkter av olika slag. Vi fortsätter med att besöka en loppmarknad och en nudelfabrik och ser längs floden på tropiska fruktträdgårdar som papaya, mango, ananas. Lunch på en lokal restaurang. På eftermiddag kör bussen oss tillbaka till Ho Chi Minh City. Förhoppningsvis blir det lite tid att vandra runt för lite ”last minute shopping” innan vi äter avskedsmiddag tillsammans. Hotell i Ho Chi Minh City

Dag 14:Ho Chi Minh City – Hemresa

Avresedag ej bestämt, någon gång i november

Pris: Definitivt pris kommer att bestämmas under våren/sommaren 2021.

Anmälningsavgift: 3 000 kr per person.

Priset inkluderar:

 • Alla landsvägstransporter med buss enligt program
 • Flyg Luang Prabang-Siam Reap och Phnom Penh-Ho Chi Minh city
 • Båtturer enligt program
 • Vatten och våtservetter, servetter under bussturerna
 • Besök/inträde enligt program
 • Del i dubbelrum på hotell av turistklass med frukost 
 • Frukost, lunch, middag varje dag som kan vara buffé eller trerätters (totalt 28 måltider)
 • Engelsktalande guide är med hela resan (olika för de olika platserna)
 • Bengt Landquist Far Travels AB deltar hela resan.

Priset inkluderar inte:

 • Internationellt flyg till Vientiane och retur från Ho Chi Minh city 
 • Eventuella visum
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Måltider ej nämnda i programmet
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider, chaufförer och bagagebärare. Ca 400 kr per deltagare.
Far Travels erbjuder spännande och lärorika resor på landsbygden

Så här anmäler du dig

Fyll i och skicka in-I DAGSLÄGET GÅR DET INTE ATT ANMÄLA SIG DÅ VI HAR "TIME-OUT" F.N.

 

Bokningsinfo-

I DAGSLÄGET GÅR DET INTE ATT ANMÄLA SIG DÅ VI HAR "TIME-OUT" F.N.

Flygpriser

Flyg från Köpenhamn (CPH).

Nedan visas cirkapriser. För dagsaktuella flygpriser gå in på exempelvis www.flygresor.se och jämför. OBS - ofta kan man bara få prisuppgifter max ett år framåt i tiden.

Tanzania ca 8.000 kr
Brasilien ca 9.000 kr
Nya Zeeland ca 11.500 kr
Ecuador ca 13.000 kr
Vietnam ca 6.000 kr
Peru ca 12.000 kr
Nepal ca 8.000 kr