header10
header 9
header6
header8
rand image header 41
header23
header 11
header21

 

 

Studieresa till Nya Zeeland

 

INSTÄLLD

Nya Zeeland

Torsdag 10 november till torsdag 24 november 2022

Programmet är delvis detsamma som vår resa i november 2016, men givetvis med några förbättringar.

Får, kor, hjortar, lax, musslor, ostron, vin, Kiwi, spannmål och en fantastisk natur krönt med kryssning i fjordland.

Ett av världens mest intressanta natur- och lantbruksland har säkert mer att erbjuda än det vi fick se november 2016, nu när det gått sex år sedan dess. Start på Nordön med mjölkkor, vi får i princip se alla olika typer av uppfödningssystem. Hjortar, kiwi och givetvis inblick i Maori-kulturen fullbordar våra fyra dagar på Nordön. Flyg från Rotorua till Nelson på Sydön, där vi besöker Abel Taasman National Park för en dagskryssning med strandhugg. Efter detta besöker vi bl a en får- och köttdjursgård och en spannmålsgård för att komplettera bilden av Nya Zeeland som lantbruksland. Vi hinner också besöka en mjölkgård på Sydön då skillnaderna är ganska stora mellan Nordön och Sydön. En övernattningskryssning i det mytiska Doubtful Sound kompletterar bilden av naturunderverket Nya Zeeland. Att på 14 dagar få denna inblick i Nya Zeelands lantbruk kompletterat med alla naturupplevelser är svårslaget. Hemresa från Christchurch.
  obs: flyg Rotorua-Nelson

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Dag 1 - torsdag 10 november Anländer AUCKLAND             

Beroende på när man kommer så möts vi på vårt hotell. Vår resa startar med en gemensam middag på hotellet. För de som kommer tidigare och vill ha hjälp med lite sightseeing mm så är Birgit och jag på plats så vi kan hitta på något spännande att göra. Givetvis hjälper vi också till att boka rum för de som vill ha en anpassningstid. (M)

Hotell: Copthorne Hotel Auckland City

Dag 2 - fredag 11 november AUCKLAND till HAMILTON, 160 km.

På morgonen lämnar vi Auckland och kör till Waikato som är hjärtat av Nya Zealands mjölkindustri. Vårt första besök är på en typisk NZ:s familje-mjölkgård. Bonden informerar oss också lite om Fonterra (världens största mejeri) och hur det är att vara mjölkbonde på NZ. Lunch äter vi på ett typisk lantligt café/restaurang längs vägen. Dagens andra besök är på typ Lantmännen där vi kan se vad man behöver för insatsvaror på NZ. Vi övernattar i Cambridge, ett typisk Nya Zeelands landsbygdssamhälle. (F, L, M)

Hotell:            Distinction, Hamilton

Dag 3 - lördag 12 november HAMILTON, TAURANGA till ROTORUA, 120 km.

På morgonen ger vi oss iväg mot Maorikultur och vulkaniska områden – Rotorua. Längs vägen har vi två gårdsbesök. Hjort och mjölkfarm, kanske en lite ovanlig kombination för oss. Vi fortsätter vår resa över the Kaimai-åsen till östkusten för vår pickniclunch på stranden vid Mt Maunganui. Efter en intensiv morgon kan man slappna av och njuta av vågornas brus. New Zealands berömda Kiwi Fruktindustri är väl värt ett besök i Kiwi-frukt huvudstaden Te Puke. På grund av de stränga regler runt Kiwi odlingen är denna odling den enda som accepterar studiebesök, vi får en special rundvandring på denna Kiwi 360 som annars är mer av en turistverksamhet.

Så anländer vi till Rotorua där vi äter middag på hotellet. (F, M).

Hotell:            Sudima Hotell Rotorua

 

(Dag 4) - söndag 13 november ROTORUA

Denna dag ägnar vi åt natur och Maorikulturen. Vi börjar med en tur till Waimangu vulkaniska dalgång. Vi tar en ”guided promenade" genom naturskog där det bubblar i marken lite överallt. Därefter en båttur på sjön för att se hur det ”ryker ur klipporna”. Efter lunch besöker vi en Maori Trust Farm där ursprungsbefolkningen berättar hur man levde förr och nu. Vi avslutar dagen med besök på Mitai Maori Village för en Maori konsert med dans och det berömda Hangi (nedgrävt kött och grönsaker som kokats i marken). En minnesvärd kväll med sång och dans enligt Maorikulturen som fortfarande är en viktig del i livet på NZ. (F, L, M).

Hotell:            Sudima Hotell Rotorua

(Dag 5) - måndag 14 november ROTORUA till NELSON, 680 km (flyg).

Vi flyger på förmiddagen till Nelson (via Wellington). Från flygplatsen i Nelson åker vi till vårt hotell där eftermiddagen är fri att gå runt och strosa i den pittoreska staden som präglas av alla vingårdar och humleodlingar som finns i omgivningarna. Middag i Nelson. (F, M)

Hotell:            The hotel Nelson

(Dag 6) - tisdag 15 november NELSON, ABEL TASMAN NP

Inget besök i Nelson är fullkomligt utan att se Abel Tasman National Park. Vi tar bussen till Kaiterteri där vi går på en rundtursbåt som gör strandhugg och ger oss möjlighet att vandra i parken, eller bara slappa på de fantastiska stränderna. Picknic lunch på stranden innan vi åker tillbaka sen eftermiddag. Kvällen är fri, men det finns gott om trevliga restauranger där man själv äter middag, om man fortfarande är hungrig. (F, L)

Hotell:       The hotel Nelson    

(Dag 7) - onsdag 16 november NELSON TILL PUNAKAIKI 270 km.

Vi tar bussen längs den vilda västkusten. Vi stannar givetvis på en vin-, eller fruktodling längs vägen och denna dag kan vi be guiden/chauffören att stanna lite där vi vill, då det finns många intressanta saker längs vägen. Väl framme i Punakaiki bor vi alldeles bredvid de berömda ”Panncake rocks” så vad vi ser på kvällen är givet. (F, L, M)

Hotell:           Punakaiki Resort

(Dag 8) - torsdag 17 november PUNAKAIKI till FOX GLACIER 240 km

Vi fortsätter längs kusten och stoppar på ännu en mjölkgård men med lite ”agribusiness” inriktning, spännande. Sedan passar vi på att se hur Jade-stenar slipas och blir vackra smycken. Beroende på vädret ser vi om det går att närma sig glaciären. Middag på hotellet. (F, M)

Hotell:           Heartland Hotel, Fox Glacier

(Dag 9) - fredag 18 november FOX GLACIER till WANAKA, 260 km

Dagen startar med en liten kryssning, med en riktig "Speed boat" på Haast River innan vi stannar för en pickniclunch längs vägen. Vi fortsätter mot Wanaka för att på eftermiddagen åka med 4-hjulsjeepar ut till en ”high-countrystation”. Middag på hotellet i Wanaka. (F, M)

Hotell            Edgewater Resort Wanaka

 

(Dag 10) - lördag 19 november WANAKA, QUEENSTOWN till TE ANAU, 240 km.

Dagen ägnas åt en tur till Te Anau där vi övernattar innan morgondagens kryssning i Fjordland National Park. Vi stannar längs vägen för att besöka en fruktodling/blomsterodling eller vingård för att få reda på de speciella förhållanden man har i detta landskap. För att ingen ska missa Queenstown tar vi också ett stop där, man själv äter lunch/fikar innan vi åker vidare till Te Anau. I Te Anau finns grottor med lysmaskar som går att se. Kostar extra men vi ordnar givetvis detta för de som vill. (F, M).  

Övernattning:    Distinction Hotel Luxmore               

(Dag 11) - söndag 20 november DOUBTFUL SOUND till TE ANAU

Idag är det dags för en fjordtur. Vi tar bussen till Manapouri där en kort båttur tar oss över sjön ”Lake Manapouri”. Sedan tar vi buss över ”Wilmot Pass” genom tjock regnskog innan vi kommer fram till ”Deep Cove” där vår kryssningsbåt ”Fiordland Navigator” väntar. Pickniclunch ingår. Nu flyr vi från all stress och jäkt och bara upplever den fantastiska naturen i “Doubtful Sound”Vår guide berättar om pingviner, sälar, delfiner (kanske t o m valar) mens vi stilla kryssar runt I fjorden. Möjlighet finns också att paddla kajak, bada eller bara slappa ombord. Efter att vi ankrat upp för kvällen äter vi en buffé-middag och sedan är det dags att krypa till kojs. (F, L, M)

Hotell:           Real Journeys – Doubtful Sound, Fiordland Navigator

(Dag 12) - måndag 21 november MANAPOURI till DUNEDIN, 290 km

Tidig morgon för att uppleva stillheten I fjorden. En riklig frukost väntar sedan innan vi åker tillbaka till Te Anau. På vägen till Dunedin besöker vi en mjölk- och får-gård i Southern Otago, regionen mellan Fiordland-Dunedin. (F, L).

Hotell:    The Victoria Hotel Dunedin             

(Dag 13) - tisdag 22 november DUNEDIN

Idag åker vi ut på Otago halvön där vi besöker en gård (lantbruk) med ett unikt djurliv med pingviner, hägrar, sälar och skarvar! Ett intressant exempel på gårdsturism. Vi kommer också att få se fårklippning (shearing) och hur de arbetar med hundarna. Eftermiddagen fri för att ytterligare utforska Dunedin alternativt att åka ut på halvön för att se albatross-kolonin (frivilligt, ingår ej). (F, L, M)

Hotell:        The Victoria Hotel Dunedin

(Dag 14) - onsdag 23 november DUNEDIN till CHRISTCHURCH, 360 km.

Bussen fortsätter upp längs kusten mot Mayfield. På vägen stannar vi och möter en ”storbonde” för att höra hans erfarenheter. Vi hinner också med ett besök hos en av NZ mest berömda frukt-industrier. Vi hoppas också hinna med att besöka en bonde som i princip håller på med allt, mjölk, biffdjur, får, spannmål etc. Vi äter lunch på gården.

Vi fortsätter mot Christchurch, för att förhoppningsvis hinna med lite “last minute shopping”. Avskedsmiddag på lokal restaurang. (F, L, M)

Hotell:           Ibis Christchurch

(Dag 15) -  torsdag 24 november AVRESA från CHRISTCHURCH

Transfer till flygplatsen för hemresa (F).

Pris: 49 500 kr om NZD-kursen är mellan 6,00-6,25 i maj/2022. Om lägre än 6,00 blir priset motsvarande lägre och om mer, tillkommer valutatillägg på slutpriset. Slutligt pris kommer att bestämmas våren/22. Min 20 deltagare, annars lite dyrare.

Anmälningsavgift: 3 000 kr/person.

Priset inkluderar:

 • Alla övernattningar (dubbelrum) på 3–4 stjärniga hotell eller motsvarande, 14 nätter.
 • Frukost 14 st, lunch 8 st, middag 12 st.
 • Vinprovning
 • Kryssning med en övernattning. Alternativ-dubbelkabin eller 4-bäddskabin.
 • Tre båtturer.
 • Alla bussresor inom Nya Zeeland.
 • Inrikesflyg Rotorua-Nelson
 • Alla besök på gårdar och sightseeing enligt program ovan.
 • Svenska reseledare är Bengt & Birgit Landquist Far Travels AB
 • Lokal guide.

Tillkommer:

 • Flyg från Skandinavien till Auckland och hem från Christchurch.
 • Visa, ansöker på nätet https://nzeta.co/apply/. Kostar ca 600 kr
 • Eventuell mat där måltider enligt ovan ej ingår.
 • Dricks till guider och chaufförer som samlas in gemensamt och överlämnas till guide/chaufför vid slutet
 • Dryck till måltiderna.
 • Tillägg enkelrum för hela resan 14 000 SEK

Far Travels AB

Upplevelser bortom vardagen

Så här anmäler du dig

Fyll i och skicka in-I DAGSLÄGET GÅR DET INTE ATT ANMÄLA SIG DÅ VI HAR "TIME-OUT" F.N.

 

Bokningsinfo-

I DAGSLÄGET GÅR DET INTE ATT ANMÄLA SIG DÅ VI HAR "TIME-OUT" F.N.

Flygpriser

Flyg från Köpenhamn (CPH).

Nedan visas cirkapriser. För dagsaktuella flygpriser gå in på exempelvis www.flygresor.se och jämför. OBS - ofta kan man bara få prisuppgifter max ett år framåt i tiden.

Tanzania ca 8.000 kr
Brasilien ca 9.000 kr
Nya Zeeland ca 11.500 kr
Ecuador ca 13.000 kr
Vietnam ca 6.000 kr
Peru ca 12.000 kr
Nepal ca 8.000 kr