rand image header 41
header10
header6
header23
header 11
header8
header21
header 9

 

 

Nepal

 

Birgit Landquist, Coja Montén, Bengt Landquist och Hans Nilsson under rekognoscering april 2017. Himalaya i bakgrunden med Mount Everest längst till vänster.

Nepal – annorlunda, vackert och fantastiskt

Preliminärt 14/10 – 23/10 2019 (alternativ hemresa 31/10 2019)

Upplev bruset i Kathmandu och stillheten under vandringar i det fantastiska Pokhara. Besök lantbruksuniversitetet och gårdar i södra Nepal. För de äventyrslystna finns möjlighet till vandring med utsikt över Himalaya och boende ”hemma hos” på landsbygden. Kan man uppleva Nepal på ett bättre sätt?

Dag 1: Ankomst Kathmandu

Oftast anländer flyget till Kathmandu på eftermiddagen och efter lite visumhantering möts man av Far Travels lokala guide. Efter incheckning på hotellet som ligger i centrala Kathmandu avslutas dagen med en enkel middag. Kanske passar det att redan första kvällen testa Mommos, en nepalesisk nationalrätt. (M)

Dag 2: Kathmandu

Vi får en guidad heldagstur i Kathmandu, exempelvis besöker vi Patan Darbar Square och Boudha stupa. Finns chans till en lektion i allt förträffligt som är med ”Singing bowls” och även hur Thankamålning går till. Troligen lockas man också in i en ”Kukurknife”-affär.  På kvällen gemensam middag. (F, L, M)   

Dag 3: Från Kathmandu till Pokhara

För de som vill tar vi en tidig tur till Aptemplet, Swayambhunath. Sedan avgår bussen till Pokhara. Det tar cirka 8 timmar att ta sig dit. (F, L, M)

Dag 4–8: Naturupplevelser i Pokhara

Vandring i Pokhara-området som är ett av världens bästa vandringsområden. Vi bestämmer vilken/vilka rutter vi vandrar efterhand som anmälningarna kommer in (beroende på konditionen hos våra resenärer). (F, L, M)

Dag 9: Från Pokhara till Bahratpur

Idag börjar lantbruksdelen av vår resa. Vi åker till staden Bahratpur, ca 6 timmars busstur. Efter incheckning på hotellet är resten av dagen fri. (F, L, M)

Dag 10–11: Lantbruk och landsbygd kring Bahratpur

Nu blir vi omhändertagna av vår guide från Agriculture and Forestry university (AFU) i Rampur (Baharatpur) i två dagar. Vi åker ut på landsbygden, där lantbruket består av småskaliga odlingar och många olika grödor och produktion. Vi besöker sedan flera olika småföretag på landsbygden, vissa är planerade på förhand, andra stoppar vi bara bussen och hoppar av för att vi är nyfikna. Exempelvis kan vi få träffa grönsaksodlare, mjölkbönder, risodlare, blomsterodlingar, äggproducent, besöka en foderfabrik, fiskodling med mera. Vi besöker också lantbruksuniversitetet och får lära oss lite om hur det är att starta upp och bedriva högre utbildningar i ett fattigt land. (F, L, M) 

Dag 12: Bahratpur till Kathmandu

Idag åker vi buss tillbaka till Kathmandu via Hetauda och över bergen, vilket betyder en fin naturupplevelse med fantastiska slingrande vägar längs bergssidorna. Bussresan tar cirka 8 timmar på dessa slingrande vägar. Framme i Kathmandu finns förhoppningsvis tid för sista minuten shopping och kanske besök på något tempel som man vill se mer av. (F, L, M)

Dag 13: Hemresa eller Buss till Thade

För de som avslutar resan nu väntar transfer till flygplatsen. För de som är äventyrslystna och vill uppleva något speciellt väntar en vandring och boende ”hemma hos”. Det är en unik möjlighet att uppleva hur livet på landsbygden i Nepal levs. Vi packar om och tar bara med oss det vi behöver för fyra dagar och hyr sovsäckar och dunjackor för att inte behöva frysa då nätterna kan bli ganska kalla. Sedan sätter vi oss på bussen via Thoksela till den lilla byn Thade, där vi inkvarteras i ett enkelt boende. Bussturen tar cirka 8 timmar och tar oss igenom en annan typ av landskap än det vi sett tidigare. (F, L, M)

Dag 14–17: Vandring och boende hemma hos

Dessa dagar ägnar vi åt att ta oss till fots mellan Tahde och Paphlu. Nätterna tillbringar vi ”hemma hos” eller på enkla härbärgen. En dag tillbringar vi i byn hemma hos en av våra guider och får lära oss hur de lever.  Byns generator sätts igång varje kväll och stängs av varje morgon. Vi vandrar ca 5 - 8 timmar per dag, upp och ner längs stigar och småvägar på cirka 1 500 – 2 000 m höjd, och vi får hjälp att bära vårt bagage förutom det vi behöver under dagen, det har vi i egna små ryggsäckar. Vi avslutar vandringen i Paphlu där vi tar flyget tillbaka till Kathmandu (ca 30 min) flygtur. (F, L, M)

Dag 18: Hemresa från Kathmandu. 

Pris: 21 000 kr vid min 16 deltagare och om 1 USD kostar ca 9,00 kr. 

Anmälningsavgift: 3 000 kr per person.

Priset inkluderar:

 • Alla landsvägstransporter med buss enligt program
 • Flyg Paphlu-Kathmandu
 • Alla måltider enligt program
 • Besök/inträde enligt program
 • Del i dubbelrum på hotell av turistklass med frukost 
 • Statliga avgifter och skatter
 • Engelsk talande guide
 • Bengt Landquist Far Travels AB deltar hela resan och översätter till svenska.

Priset inkluderar inte:

 • Internationellt flyg till Kathmandu t.o.r.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Måltider ej nämnda i programmet
 • Drycker
 • Bankavgifter
 • Dricks till lokalguider, chaufförer och bagagebärare. Ca 300 kr per deltagare.
Far Travels erbjuder spännande och lärorika resor på landsbygden

 

Far Travels AB Upplevelser bortom vardagen

Så här anmäler du dig

Fyll i och skicka in

För att boka din resa fyller du i en anmälningsblankett och skickar till oss. Gå till Reseanmälan i huvudmenyn. För att skriva ut blanketten klickar du på skrivarsymbolen  högst upp till vänster på blanketten.

Bokningsinfo

Så bokar du:
 1. Läs igenom Far Travels AB:s resevillkor HÄR
 2. Fyll i och skicka in en reseanmälan.
 3. Far Travels AB fakturerar anmälnings-avgiften när vi fått in reseanmälan 
 4. När tillräckligt många bokat får du info om hur du gör flygbokningen 
 5. Ca 50 dagar före avresan får du slutfaktura och resedokumentation

Flygpriser

Flyg från Köpenhamn (CPH).

Nedan visas cirkapriser. För dagsaktuella flygpriser gå in på exempelvis www.flygresor.se och jämför. OBS - ofta kan man bara få prisuppgifter max ett år framåt i tiden.

Nya Zeeland ca 10.500 kr
Vietnam ca 6.000 kr
Peru ca 12.000 kr
Nepal ca 8.000 kr